Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Unge-projekt afsluttet: 43 % kom i uddannelse, job eller aktivering

Café Exit gennemførte i 2010 et metodeudviklingsprojekt for unge ex-indsatte fra Københavns Kommune. Der blev i alt indskrevet 69 borgere i projektet, der hed ”Fra barriere til karriere”. Det er 19 flere end målet for projektet.

Slutevalueringsrapporten viser, at 43 % af de indskrevne borgere kom i job, løntilskudsjob, i gang med en uddannelse eller i aktivering. 7 % blev fængslet i løbet af projektperioden, og 6 % flyttede, mens 45 % droppede ud af projektet af forskellige årsager.

“Sammenfattende er vi tilfreds med de resultater, vi har opnået. Metodeudviklingsprojektets målgruppe har haft mange tunge sociale problematikker, og derfor vurderer vi det som et flot resultatet, at 43 % er kommet i job, uddannelse eller aktivering. Ligeledes er det positivt, at kun 7 % er blevet fængslet i projektperioden,” hedder det i sammenfatningen i evalueringsrapporten – og videre:

”Metodeudviklingsprojektet har videre bekræftet, at Exit‐metoden også virker i forhold til en yngre målgruppe – dog med få justeringer, således at vi bedre har kunnet matche det, de unge havde brug for. Her har det specielt vist sig, at brugen af professionelle mentorer har haft den bedste effekt på gruppen.”

• Download evalueringsrapporten (pdf)