Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Undersøgelse om børns risiko for at begå ungdomskriminalitet

Hashrygning, lav selvkontrol og dårlige karakterer i skolen er forhold, der øger risikoen for, at børn begår kriminalitet som unge. Det viser en ny undersøgelse fra SFI, der er finansieret af Det Kriminalpræventive Råd.

Hvis 15-årige ryger hash, præsterer dårligt i skolen og har lav selvkontrol, bør man sætte ind. Disse forhold øger nemlig risikoen for, at børnene begår kriminalitet som 18-årige. Det viser en ny undersøgelse fra SFI, som Det Kriminalpræventive Råd (DKR) har finansieret. Jo flere risikofaktorer et barn er udsat for, desto større sandsynlighed er der for, at barnet senere begår kriminalitet. Derfor gælder det om at reducere risikofaktorer i opvæksten, fremgår det af en artikel på DKR’s hjemmeside.

Undersøgelsen er baseret på unikt data af 6.000 børn fra SFI’s forløbsundersøgelse Årgang 95, der har fulgt børnene, siden de blev født. Børnene og deres mødre er blevet fulgt hvert fjerde år, og har flere gange selv rapporteret om deres adfærd, skolegang og eventuel kriminalitet.

Udover at pege på en række risiko- og beskyttelsesfaktorer, viser undersøgelsen, at mange unge, der viser normbrydende adfærd som 15-årige, ikke nødvendigvis gør det som 18-årige.

”Undersøgelsen dokumenterer, at det er muligt at ændre løbebane for unge, der i 15-årsalderen udviser normbrydende adfærd. Det er vigtig viden – vi kan nå langt, især hvis vi sætter ind inden problemerne eskalerer for de unge,” siger DKR’s sekretariatschef, Anna Karina Nickelsen i artiklen på rådets hjemmeside.

 

Hent rapporten fra SFI: “På vej mod ungdomskriminalitet” (2016)