Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tilbud til indsatte og deres børn betyder meget

”En dag stod Michael og bagte med sin datter i fire timer med hygge og småkager bag murene i Vestre Fængsel til et børnearrangement. Andre gange måtte datteren grædende efterlade sin far bag tremmerne. Men bagedagen overskygger mange af de dårlige minder.” Sådan hedder det i en artikel på Kriminalforsorgens hjemmeside, hvor tre indsatte fortæller om deres oplevelse som fængslet forælder.

Her er et uddrag:

Mange indsatte har børn udenfor murene. 31-årige Michael sidder nu i Horserød fængsel, hvor socialrådgiver Susie prøver at gøre livet for familier med en forælder bag tremmer en smule lettere.

”For det første er det vigtigt at huske, at det jo ikke er børnene, der har gjort noget forkert, og de har krav på at kunne opretholde forholdet til deres forælder – og der er en del børn, der oplever at have en mor eller far i fængsel. Men vi skal også tænke på, at det at pleje forholdet til sin familie er med til at holde klienter fra at ryge tilbage i fængsel – og det er jo en af vores fornemmeste opgaver,” forklarer Susie, der har rollen som børneansvarlig.
I Horserød og mange andre fængsler har de en række tiltag, der skal være med til at gøre det lidt nemmere for de indsatte med børn at være forældre, selvom de sidder bag låste døre.

”Familieafdelingen i Horserød blev oprettet for mange år siden. Det er et rigtig godt tiltag, hvor forælderen kan have samvær fredag til søndag. Det bliver et andet slags samvær end på udgang, hvor der kan komme forstyrrelser i tide og utide. På familieafdelingen har de mulighed for 100 procents fordybelse med deres børn, hvilket skaber et stærkere bånd, som i sidste også er med til at holde klienterne fra at begå kriminalitet,” fortæller Susie.

På afdelingen kan børn op til syv år få lov at sove der i weekenden, og børn op til 15 år kan være der med deres forældre i nogle timer ad gangen.