Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tidl. fængselsbetjent: Brug for ”dynamisk sikkerhed” frem for at sætte hårdt mod hårdt

“Hvis vi skal forebygge voldstilfælde i Kriminalforsorgen, så handler det om ressourcer til at udvikle den arbejdsform, man i fagsproget kalder for dynamisk sikkerhed. Det handler kort fortalt om at opbygge en gensidig accept og respekt mellem indsatte og ansatte som de individer, de nu engang er.” Sådan siger Lærke Mogensen i et interview i Information, hvor hun også udtaler, at hun aldrig nogen sinde har været bange for de indsatte og tilføjer: ”Jeg har været mere nervøse over for nogle af mine kolleger”.

Lærke Mogensen har i dag en kandidatgrad i kriminologi og arbejder med kriminalitetsforebyggende arbejde blandt unge inden for SSP-samarbejdet. Frem til 2014 var hun fængselsbetjent i Enner Mark Fængsel uden for Horsens, der er Danmarks nyeste lukkede fængsel.

”At de indsatte på de lukkede fængsler er blevet en hårdere gruppe, gør det endnu mere nødvendigt, at fængselsbetjente har menneskelig forståelse. Hvis du skal kunne gå rundt mellem hårde indsatte, så er du nødt til at få uddannelse i, hvordan du gebærder dig. Bare at sætte hårdt mod hårdt, som justitsministeren er fortaler for, er ikke den rette fremgangsmåde. Tværtimod er den dynamiske fremgangsmåde den rigtige overfor så hårde typer, som man i dag har i fængslerne,” siger Lærke Mogensen videre.