Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Succes med besøg af jazzband i fængsler

Lennart Richards og Nulles jazzband spillede ved kultureftermiddagen i Aarhus den 10. marts 2014. (Foto: Jørgen Diswal)

Succes med besøg af jazzband i fængsler

Café Exit og flere fængsler har haft besøg af Lennart Richards og Nulles jazzband. Det har været en stor succes, og de har begejstret alle lytterne med deres swingende og velklingende topprofessionelle toner. Ved kultureftermiddagen i København sang dagens “korbesætning” med på nogle af numrene, og i Aarhus underholdt jazzbandet for de fremmødte indsatte fra de forskellige fængsler, fortæller musikmedarbejder Louise Adrian.

Besøget i Østjyllands Statsfængsel blev helt særligt, idet bandet spillede sammen med fængslets HA-kor med fem indsatte. Hverken HA’erne eller musikerne havde de store forventninger til samarbejdet, men det blev en fantastisk succes. Fængslets musikmedarbejder, Kirsten Saurus Mehlsen, skriver:

”Efter at bandet havde spillet et par numre, som viste, at her var nogle folk, der kunne deres kram, indvilligede koret i at synge med på nogle numre. de kendte. Og siden gik det slag i slag. Der var lydhørhed, samarbejde og gensidig respekt, som resulterede i vellyd og begejstring hos kor og band.

Musikken førte de to meget forskellige grupper af mennesker sammen. Mennesker som, hvis ikke de havde haft musikken, aldrig ville have mødt hinanden eller ville have haft noget at snakke om. Og det er netop det musik kan: føre mennesker fra vidt forskellige kulturer sammen og opnå et fælles sprog. En form for musikalsk integration. Det betyder meget for indsatte, at mennesker fra “den virkelige verden” kommer ind og møder dem menneske til menneske, og så oven i købet drager dem ind i deres musikalske univers. Musik bygger bro mellem mennesker.”

Jazzbandet fortsætter med at spille i fængsler, og indtil videre kan både Jyderup og Horserød se frem til et besøg.