Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

SFI-rapport: ”Indsat far, udsat barn?”

”Hverdagsliv og trivsel blandt børn af fængslede,” er undertitlen på en undersøgelse, som SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – offentliggjorde i maj, og som for nylig er blevet omtalt på Kriminalforsorgens hjemmeside.

SFI skriver følgende om rapporten:

”Mellem 5 og 6 procent af en børneårgang oplever, inden de fylder 18 år, at deres far eller mor afsoner en fængselsdom. Denne undersøgelse afdækker hverdagsliv og trivsel blandt disse børn og unge.
Undersøgelsen giver viden om, hvilken betydning forældres – særligt fædres – fængsling har for deres børn. Det gør den ved at belyse, hvordan indsatte forældres forskellige fængselsforløb og forskellige familiebaggrunde har betydning for børnenes hverdagsliv og trivsel. Undersøgelsen beskriver desuden
børnenes vilkår med fokus på deres materielle vilkår, deres familieliv med en far i fængsel, relationen til faren og hverdagen i skolen og fritiden.
Undersøgelsen benytter sig både af registerdata, spørgeskemaundersøgelse og kvalitative interviews for at indkredse børnenes vilkår. Egmont Fonden har finansieret undersøgelsen.