Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kultureftermiddag i København den 27. oktober: Historiefortælling a la Dan Turèll

”Historiefortælling a la Dan Turéll med magisk guldkant af smukke lydcollager”. Sådan beskriver pigerne i Nye Mennesker, hvad der venter, når de optræder på kultureftermiddagen i København torsdag den 27. oktober. Her kan man opleve et litterært-musikalsk brobygningsprojekt.

Kultureftermiddagen holdes i Apostelkirkens menighedssal, Saxogade 13 (over gården). Den begynder kl. 16.30, og Nye Mennesker er på programmet fra kl. 17-18. Bagefter er der spisning, og kultureftermiddagen slutter kl. 19.30.

Nye Mennesker består af: Line Bøgh (tekstforfatter, speak) og Ann Falden (laptop, vokaler, hangdrum, percussion, cajon, produktion). De bygger broer mellem fremmede verdener: Elektro møder eksotiske percussion – instrumenter møder poesi og novellekunst. Resultatet er en række fantastiske fortællinger fra København, der i bedste Dan Turèll-ånd tager lytteren med på eventyr i Rema, til lægen og helt ned i metrotunnellen. Teksterne bliver akkompagneret af skæve beats, bløde toner fra hang, guitar og højtflyvende vokaler.

 

Lidt mere om Nye Mennesker

På deres Facebookside skriver Nye Mennesker mere om sig selv og deres hybrid mellem elektronisk musik og historiefortælling:

Line Bøgh skriver historier, der har det til fælles, at de udspiller sig I København og omhandler mennesker, der lever lidt anderledes end alle andre. Vi kommer tæt på det besværlige sind, den utæmmede psyke og alle de historier, der ligger og ulmer I os alle sammen, dét der gør os underlige, afvigende, spændende og udtryksfulde. Teksterne er mundrette og let tilgængelige – og er ofte blevet sammenlignet med Dan Turèlls digte.

Ann Falden er eksperimenterende musiker med en særlig tilgang til skabelse af et lydunivers. Hun gør brug af utraditionelle instrumenter som hangdrum og percussion og blander det med elektroniske beats, keyboards og laptop.

Nye Mennesker er et moderne niche-projekt, der tilstræber at blande historiefortælling og lyd ud fra en overbevisning om, at litteratur kan opleves stærkere via et moderne lydbillede. Det er et forsøg på at trække litteraturen ud i byen, så historierne igen kan blive noget vi er sammen om, noget vi oplever I fællesskab.

Du kan læse mere om Nye Mennesker på Facebook.