Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

S vil rykke forældre til ungdomskriminelle på institution

Hvis familiens søn er på vej i den gale retning mod ungdomskriminalitet, skal hele familien tilbydes at flytte på institution. Her skal forældrene lære at være forældre og få redskaber til at hjælpe sønnen på rette vej.

Sådan lyder et forslag, som Socialdemokratiet spiller på banen til regeringens varslede forhandlinger om en styrket indsats mod ungdomskriminalitet, skriver Information.dk.

”Kriminalitet og dårlige bekendtskaber hænger ofte sammen med mistrivsel. Det starter jo sjældent med et bankrøveri. Det starter som regel med kriminalitet i den mildere ende – og derfor er det vigtigt, at forældrene tidligt får redskaberne og ressourcerne til at sikre, at den unge ikke løber rundt ude på gaderne om aftenen, men passer skolen,” udtaler retsordfører Trine Bramsen (S) i artiklen.

VLAK-regeringen varsler i sit regeringsgrundlag “et helt nyt system for unge kriminelle”. Før folketingsvalget ville de fire blå partier sænke den kriminelle lavalder til 12 år og oprette en særlig ungdomsdomstol.

Men ingen af delene er med i VLAK-regeringsgrundlaget, skriver Information.dk.