Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Folder med beretning og 10 års tilbageblik

Udsnit af folderens forside. (Layout: Klaus Juul Jensen)

Folder med beretning og 10 års tilbageblik

I anledning af Café Exits 10-års jubilæum, der blev fejret den 4. maj, har foreningen udgivet en jubilæums-folder – bl.a. med en tidslinje, der angiver særlige milepæle i foreningens udvikling.

Sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen, der er formand for bestyrelsen, fortæller om opstarten af Café Exit i 2007, om berigende samtaler med indsatte, om foreningens op- og nedture og om den store og værdifulde indsats, som foreningens mange frivillige udfører.

Han understreger også, at selv om arbejdsmetoder og målsætninger har ændret sig i de første ti år, så er foreningens mission den samme – nemlig at Café Exit skal formidle muligheder og give nyt håb til indsatte og tidligere indsatte.

”Der er her en skelnen mellem muligheder, som er de konkrete handlemuligheder der er, og så håbet, som mere er den dybe fortrøstning til, at der er en fremtid for mig ude i samfundet. Også håbet som det, der bæres af fællesskabet snarere end af ens egen selvtillid. Jeg tror meget på betydningen af stedfortrædende håb. Jeg tror, det er en del af Café Exits opgave at være et fællesskab, som håber for mennesker, der selv har mistet evnen eller modet til at håbe. Men ved at se sig omsluttet af andres håb, kan håbet langsomt begynde at slå rod i et menneske igen og dermed også få mennesker til selv at håbe. Den mission har været nogenlunde ubrudt langt tilbage i vores forholdsvis korte historie,” siger Niels Nymann Eriksen.

 

Beretning om aktiviteter i 2016

Folderen er også en beretning, hvor der fortælles om foreningens aktiviteter i 2016, hvor vi kan glæde os over et stigende antal deltagere til kultureftermiddagene og aktiviteterne i en række fængsler.

Der fortælles også om netværksrådslagning, som er en ny arbejdsmetode, der for alvor blev taget i brug i det forløbne år. Ligeledes fortælles projektet med kirkelig resocialisering af indsatte.

• På dette link kan du hente jubilæums-folderen Café Exit 2007-2017.