Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Professor i kovending om kriminalitetsnævn for unge: ”De har gjort et forbilledligt arbejde”

Stik imod politiske ønsker straffer nyt nævn ikke børn og unge, og det er godt, mener juraprofessor Eva Smith. Det skriver DR Nyheder. Hun gik så langt i sin kritik af det nye Ungdomskriminalitetsnævn som til at oprette en underskriftsamling med titlen “Nej til børnefængsel”.

Nævnets opgave har siden 1. januar 2019 været at træffe afgørelser i sager om børn og unge mellem 10 og 17 år, der er mistænkt for at have eller har begået kriminalitet.

Men efter at de 12 nævn – ét i hver politikreds – nu har arbejdet i godt et år og haft mere end 600 børn og unge igennem, foretager den anerkendte professor emerita Eva Smith fra Københavns Unversitet en spektakulær kovending og roser nævnet. Den vigtigste årsag til, at hun vender på en tallerkenen, er nye tal, der viser, at nævnene kun i 16 ud af 470 sager i 2019 har givet en såkaldt straksreaktion i form af at feje gader og stræder, vaske brandbiler eller fjerne grafitti – stik imod de politiske intentioner.

”Nævnet har jo gjort noget helt andet end at bruge straksreaktioner og har anlagt en social attitude og sagt, at her er et barn i krise, og hvordan kan vi hjælpe det. Så er det jo fint med sådan et nævn. Det har gjort et forbilledligt arbejde,” siger Eva Smith til DR Nyheder.

Læs hele artiklen på DR Nyheder