Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Praktikforløb i fængsel med fokus på motion og trivsel

Praktikforløb i fængsel med fokus på motion og trivsel

Café Exit studentermedhjælper i Odense, Embla Prien, afsluttede i marts et 7-ugers praktikforløb i forbindelse med sit studie i Idræt & Sundhed. Praktikken var et motions- og trivselsforløb for en gruppe indsatte i Søbysøgård Fængsel. Målet var at styrke deres mentale og fysiske sundhed gennem fysisk træning og mentaltræning i form af yoga og meditation.

Praktikperioden bygger videre på Café Exits motionsprojekt Motion Der Smitter, som vi med hjælp fra TrygFonden startede op i perioden med corona-nedlukninger, og som vi nu er ved at integrere som et fast element i organisationen.

Fokus på den mentale sundhed kan være med til at øge de indsattes trivsel, så den enkelte bedre kan udfolde egne evner, håndtere dagligdagsudfordringer og stress, samt indgå i fællesskaber. Hvilket i sidste ende kan være med til at sikre en bedre afsoning.

Træningen er tilrettelagt i samarbejde med de indsatte, så det bliver deres træning, som de kan tage med videre og bruge som værktøj fremadrettet. Al træningen bliver samlet i en træningsmappe, som de indsatte får udleveret, så de har deres egen træningsplan, som hurtigt kan tages i brug, og som de i forvejen har kendskab til.

Her er, hvad et par af de indsatte har at sige om forløbet:

”Jeg kom helt væk fra alle andre bekymringer og havde kun fokus på vejrtrækningen.”

”Det var første gang i meget lang tid, at jeg har oplevet at være i mig selv.”

Hele forløbet blev afsluttet med et fælles forårsløb for alle afdelinger på lukket afsnit sammen med frivillige fra Café Exit. Derefter blev der hygget med kage og kakao på afdelingerne.

Se flere billeder på Facebook.