Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Holland bekæmper kriminalitet med bløde domme

Mens antallet af indsatte generelt stiger rundt om i verden, lukker hollænderne fængsler på stribe, skriver VerdensBedsteNyheder.dk. ”Modsat Danmark gør Holland alt det, der virker,” mener Linda Kjær Minke, der er professor MSO i kriminologi ved Syddansk Universitet.

For under ti år siden kunne man finde 59 fængsler i Holland. Men ifølge informationssiden Prison Insider, som indsamler fængselsstatistik verden over, har Holland siden 2006 mere end halveret antallet af indsatte, fra 125 per 100.000 indbyggere 56,4. Derfor har de nu lukket så mange fængsler, at der kun er 30 tilbage, skriver VerdensBedsteNyheder.dk.

”For det første skyldes faldet et fald i kriminalitet og dermed færre fængselsstraffe. For det andet har Holland haft en målrettet indsats med mere brug af alternative straffe,” fortæller Linda Kjær Minke: ”Hollænderne har simpelthen fundet ud af, at når man straffer folk, skal det gøres på en måde, der mindsker risikoen for tilbagefald i kriminalitet. Det er en intelligent straffepolitik til forskel for i Danmark, hvor vi tværtimod skruer op for fængselsstraffen og ned for de alternative strafformer”.

Læs hele artiklen på VerdensBedsteNyheder.dk