Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Første nummer af Åndehullet indeholder bl.a. interview med Jannik fra Fangekoret og en artikel om Café Exits kvindeklub i Jyderup Fængsel. (Foto: Bent Dahl Jensen)

”Åndehullet” - et nyt magasin for indsatte

Forleden udkom det første nummer af ”Åndehullet”. Det er et magasin på 40 sider for indsatte. Det redigeres af fængsels- og arresthuspræster, og udgifterne dækkes af folkekirken.

Indholdet spænder bredt. I det første nummer er der bl.a. artikler om motion og sundhed, gæld og sagsomkostninger, digte, en kalender med finurlige fakta, artikler om bøn, fastelavn og kyndelmisse, noget om asatro og flere sider med kage- og madopskrifter.

Der er også artikler om Café Exit og andre organisationer, som har tilbud til indsatte, tidligere indsatte og deres pårørende. ”Meningen er at finde sin egen vej” er overskriften på et interview med Jannik, der synger med i Fangekoret og er foredragsholder for Café Exit. En anden artikel handler om Café Exits kvindeklub i Jyderup Fængsel.

Det første nummer er redigeret af Eva-Marie, der er arresthuspræst i Viborg, fængselspræsterne Povl (Søbysøgård) og Ruben (Enner Mark) samt Sasha, der er projektleder i Café Exit.

I de kommende dage bliver magasinet sendt ud til 5.600 indsatte og ansatte i fængsler, arresthuse og pensioner i Danmark. Det er også muligt at se magasinet i Café Exits afdelinger i København, Odense og Aarhus. Ligeledes er det muligt at læse magasinet på dette link.