Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

På tærsklen til frihed

“Det har ikke virket for mig at blive lukket direkte ud fra fængslet. Det blev jeg de andre gange, og der er jeg røget ind igen. Derfor prøver jeg den her mellemvej på en pension,” fortæller Michael i en artikel på Kriminalforsorgens hjemmeside. Artiklen handler om Pension Kværndrup på Fyn, der er en mellemstation på vej fra fængsel til frihed.

Michael har været ud og ind af fængsler de sidste mange år. Fem domme på fem år. Løsladelserne har ikke været nemme for ham. Derfor har han sagt ja til at forsøge sig med en blid overgang til frihed hos Pension Kværndrup, hvor indsatte kan forberede sig på et liv i frihed, når afsoningen er endt.

Der er gået en måned, siden han flyttede ind på pensionen, der ligger et stenkast fra det gamle Egeskov Slot. Det er et roligt område, og et par senge ud af de 16 på pensionen står tomme, så der sker ikke meget.

Men roen giver tid til at samle tankerne og planlægge fremtiden.

“Jeg er ved at planlægge en hverdag til, at jeg bliver løsladt igen. Sammen med personalet laver vi en handleplan, hvor vi kigger på at opbygge sociale relationer og få nogle hobbyer, så hverdagen får et positivt indhold. Det er svært for mig at stå op, og så er intet planlagt,” fortæller Michael, der nu er løsladt – og i virkeligheden hedder noget andet.