Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Flere voldsmænd straffes med samfundstjeneste

Personer, som begår vold mod et andet menneske, slipper i stigende grad for at sidde i fængsel og idømmes i stedet til samfundstjeneste, som kan udføres i sportshaller, på højskoler eller plejehjem. Det skriver Jyllands-Posten i en artikel, som Berlingske.dk bringer et uddrag af.

Der er i gennemsnit blevet afsagt omkring 800 afgørelser i sager om vold, hvor gerningsmanden blev idømt samfundstjeneste, i perioden fra 2012 til 2014. I de seneste tre år er det steget til knap 1400 sager i gennemsnit om året i en periode, hvor kriminaliteten har været faldende, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten.

I en skriftlig kommentar til avisen skriver justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at han er optaget af at begrænse samfundstjeneste for personer dømt for grov vold.

 

Du er dommeren: Skal disse folk i fængsel eller have samfundstjeneste?

”Her er tre forbrydelser: Kvælertaget, trafikdrabet og flaskeoverfaldet. Først skal du vurdere, hvilken straf der synes passende. Til sidst fortæller vi, hvad dommerne kom frem til.” Sådan hedder det i indledningen til en artikel, hvor Jyllands-Posten præsenterer tre konkrete straffesager – og giver læseren mulighed for at dømme. Det oplyses i artiklen også, hvad domstolene dømte i de konkrete sager.