Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Trods nye sanktioner: Hver femte med fængselsdom bliver hjemme

Problemet med at få dømte til at afsone rettidigt har eksisteret i mange år, og det fik i 2016 politikerne til at indføre muligheden for at forbyde udgang i tre måneder og give en bøde på 1.000 kroner ved udeblivelse fra afsoning, skriver DR Nyheder.

Kigger man på tallene, har det dog langt fra haft en effekt. I 2016 udeblev 21 procent fra afsoning, i 2017 udeblev 20 procent – og i de første fire måneder af 2018 er det fortsat omkring 20 procent, der bliver væk fra afsoning, skriver fagbladet Fængselsfunktionæren.

I Kriminalforsorgen ærgrer det direktør Thorkild Fogde, at det ikke er lykkedes at nedbringe antallet af afsonere, der aldrig møder op i fængslerne.

”Det er en uholdbar situation. Det tal er for højt, og det skal nedbringes. Bødestraf og mulighed for at sende sms’er med påmindelser til de dømte har ikke været nok til at få tallene tilstrækkeligt langt ned,” siger han til DR Nyheder.

 

Relateret artikel: