Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

P1 Debat: Er det for nemt at sidde i fængsel i Danmark?

”Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil gøre det hårdere at sidde i fængsel i Danmark. Der skal gøres op med 1970’ernes bløde forestillinger om resocialisering, og de indsatte skal behandles som fanger fremfor klienter. I sin seneste udmelding foreslår justitsministeren også, at man afskaffer en ordning, hvor unge kan opholde sig hjemme hos mor og far, mens de venter på at komme for retten.

Slipper de indsatte for let i dagens Danmark? Og er det forståeligt, at flere ofre for hård kriminalitet står frem i medierne og fortæller, at de har mistet troen på retssamfundet? Eller prøver justitsministeren at score billige værdipoints, når han ifølge kritikere taler stik imod forskningen på området?”

Sådan hedder det i oplægget til en diskussion på P1 Debat, der blev sendt første gang den 15. marts 2017. Debattørerne er: Folketingsmedlem Mette Abildgaard (K), folketingsmedlem Rune Lund (EL), Nedim Yasar (tidl. bandemedlem), Kim Østerbye (forman for Fængselsforbundet) og filosof Eva Agnete Selsing.

Link til udsendelsen på P1 Debat