Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Online-foredrag om aktuelle forhold i fængslerne

Café Exit holdt torsdag den 28. januar et online-foredrag, hvor kriminolog Anne Okkels Birk fortalte om udviklingen i fængslerne og Kriminalforsorgen i de seneste år. Hun tog udgangspunkt i flere statistikker, som bl.a. viser, at færre indsatte prøveløslades efter at have udstået 2/3 af deres straf, at der gives færre udgangstilladelser og at brugen af strafcelle er steget kraftigt.

Sammen med deltagerne gennemgik Anne Okkels også en case om, hvordan en tilspidset konfliktsituation i et fængsel kan løses på en konstruktiv måde. I den sidste del af programmet var der fokus på, hvad der får personer, der har begået kriminalitet, til at stoppe igen – og herunder hvor vigtigt det er med et arbejde, som det Café Exit bidrager med, ikke mindst takket være mange dedikerede frivillige.

Nedenfor er der links til online-foredraget og de rapporter, der omtales.

Optagelse af online-foredraget med kriminolog Anne Okkels Birk.

Praktikerudvalgets rapport om anvendelse, oplevelse og effekt af kriminalforsorgens disciplinærstraffe og andre administrative reaktioner, februar 2018.

PTSD, modløshed og dårlig ledelse: Fængslerne tømmes for betjente, Århus Stiftstidende og flere andre aviser.