Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nye tiltag skal forebygge udbredelsen af COVID-19 i fængsler

Der har i den seneste tid – ligesom i samfundet som helhed – været en stigende smitte med COVID-19 blandt indsatte og ansatte i Kriminalforsorgen. Derfor har Folketinget besluttet at indføre en række tiltag, der skal supplere de allerede eksisterende muligheder for at forebygge og inddæmme udbredelse af COVID-19, skriver Kriminalforsorgen. De nye tiltag gælder fra den 6. december 2021 og frem til 6. januar 2022 – og kan forlænges, hvis det findes nødvendigt.

De nye tiltag er:

• Afskære retten til udgang og besøg: Kriminalforsorgen kan helt eller delvist afskære indsattes mulighed for udgang og ret til besøg i tilfælde, hvis den indsatte er smittet med COVID-19, hvis den indsatte udviser symptomer på COVID-19, eller hvis den indsatte er nær kontakt til en smittet.

• Fremvisning af coronapas ved ledsaget udgang.

• Fremvisning af coronapas ved tilsyn og kontrol med dømte, der fuldbyrder straf på bopælen samt tilsyn med prøveløsladte og betinget dømte. Besøget kan gennemføres via telefon eller video, hvis det ikke er muligt at fremvise coronapas, eller hvis den dømte er testet positiv for COVID-19, hvis den indsatte udviser symptomer på COVID-19, eller hvis den indsatte er nær kontakt til en smittet.

• Kontrol og tilsyn med unge kan udføres via telefon eller video.

• Fremvisning af coronapas for besøgende: Kravet om at besøgende skal kunne forevise et coronapas for at få adgang til et lokale eller en lokalitet tilknyttet Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse opretholdes. Dog er der enkelte undtagelser, der kan læses om her. Kan der ikke ske fremvisning af coronapas, er der mulighed for bortvisning.

Læs hele artiklen på Kriminalforsorgens hjemmeside

Links til andre artikler om emnet:

Læs mere om Kriminalforsorgens håndtering af COVID-19

13 indsatte er testet positive på Kragskovhede Fængsel, DR Nyheder, 30-11-2021