Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nye afgørelser om patienterstatning til indsatte: Én erstatning og 24 afslag

I 2016 besluttede Folketinget, at loven om patienterstatning også skal omfatte fængsler og arresthuse, fordi den gamle lov var i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Derved fik indsatte adgang til at søge om erstatning for fejlbehandling på lige fod med andre patienter.

I forbindelse med lovændringen i 2016 blev Patienterstatningen pålagt at genoptage tidligere afviste sager fra indsatte og deres pårørende med ti års tilbagevirkende kraft, skriver dagbladet Information, som oplyser, at Patienterstatningen har modtaget 39 sager fra indsatte. De dækker over 35 personer, eftersom nogle indsatte har flere sager.

28 af sagerne er blevet genoptaget. De dækker over 24 patienter. Heraf har kun en enkelt resulteret i erstatning, mens 24 ansøgninger er endt med afslag. Tre er endnu ikke afgjort. I fem tilfælde har det ikke været muligt for Patienterstatningen at få kontakt til patienterne, hvilket også tæller med i afslagene.

Information skriver, at det er uvist, hvor mange af de afviste ansøgere, der har tænkt sig at anke afgørelsen.