Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

"MOVE sætter indsatte i bevægelse"

Programmet MOVE giver fængsels-indsatte redskaber til at få noget meningsfuldt ud af deres afsoning, skriver Kriminalforsorgen i en artikel om programmet. Philip, indsat i Horserød Fængsel, er en af deltagerne i programmet. Han fortæller bl.a.:

”Forestil dig, at du er i byen, og der er en der lægger an på din kæreste. Størstedelen af os ville give ham en flad eller et skub. Vi tænker ikke på konsekvenserne – at man kan komme i fængsel, at kæresten måske går fra en. Hvis du går din vej i stedet for, står du måske som taber nu, men du vinder på det lange sigt.”

”Ordene er 26-årige Philips. Han er indsat i Horserød Fængsel og deltager i programmet MOVE. To gange om ugen har han de seneste seks uger mødtes i skolestuen sammen med en halv snes andre indsatte og to særligt uddannede instruktører for at lære om emner som hjernen, adfærd, problemhåndtering, kommunikation og meget mere. Et nyt emne hver uge, hvilket gør programmet dynamisk og spændende, synes Philip.”

”Meget af det er ting, man godt ved, men ikke tænker over. Nu lærer man at reflektere over det og gå i dybden med det,” forklarer han. Et af de emner, som har gjort størst indtryk på ham, var kommunikation, hvor man blandt andet lærte at være assertiv, altså kommunikere på en åben og ærlig måde uden at skade andre.

”Sidste gang gik det op for mig, at jeg ikke er særlig assertiv, men enten aggressiv eller passiv, når jeg kommunikerer med kammerater eller familien,” siger han i artiklen på Kriminalforsorgens hjemmeside.