Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Meningsmåling: Stort flertal ønsker flere minimumsstraffe

Princippet om et minimumsniveau for straffen bør yderligere udbredes, mener over halvdelen af befolkningen ifølge en meningsmåling, som Norstat har foretaget for Altinget.dk. Flertallet er størst blandt de blå vælgere, men ikke engang blandt vælgere fra Enhedslisten og Alternativet er der flertal imod øget brug af minimumsstraf, skriver Altinget.dk.

64 procent af vælgerne erklærer sig som tilhængere af, at der kommer minimumsstraf på flere områder i straffeloven. Kun 18 procent er imod, mens 18 procent svarer ”ved ikke”.

88 procent af de konservative vælgere er tilhængere af øget brug af minimumsstraf, mens 12 procent er imod. Og hos Dansk Folkeparti er 76 procent tilhængere, mens kun 9 procent er imod.

Bortset fra Dansk Folkeparti – og delvist Konservative – er der generelt ikke stemning i Folketinget for at indføre flere minimumsstraffe.

Således markerede tidligere justitsminister Søren Pind (V) klart, at det ”ikke blev med ham som justitsminister, der blev indført minimumsstraffe.” Den attitude forværrede kraftigt Pinds forhold til Dansk Folkeparti, skriver Altinget.dk.