Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kronik: Fængselsbetjente er så pressede, at resocialiseringen af indsatte halter

”Jeg har ofte mødt holdningen, at forholdene i fængslerne skal være så ringe som muligt. Men jo ringere forholdene bliver for de indsatte, jo ringere bliver forholdene sådan set også for de betjente, der skal sørge for, at der kommer forbedrede mennesker ud i den anden ende,” skriver journalist Casper Fauerholdt i en kroniki Information.

Han skriver blandt andet: ”Engang var en stilling som fængselsbetjent et godt job. Der var løn under uddannelsen, og den mulighed tiltrak mennesker med livserfaring. … I dag er der en helt anden stemning i og omkring jobbet. Ingen af de mange fængselsbetjente, jeg som journalist har talt med over de seneste år til artikler og til min bog, vil længere anbefale nogen at søge ind på den uddannelse, som Kriminalforsorgen ellers for tiden offensivt og desperat forsøger at sælge til unge mennesker.

Få føler, de gør en forskel. I hvert fald ikke en positiv én. Og når jeg taler med ansatte i Kriminalforsorgen, kan jeg indimellem få fornemmelsen af, at hele Fængselsdanmark er ved at kollapse. Og at det vigtige og principielle resocialiseringsarbejde, som vores retssamfund bygger på, er trængt.” Casper Fauerholdt er forfatter til bogen ”Huset vinder altid”, hvor han har interviewet fire fængselsbetjente.

Læs hele kronikken på Information.dk


Kriminalforsorgens direktør svarer på kritikken

Kriminalforsorgen er nødt til at forandre sig for at følge med kriminalitetsudviklingen. Vi er under pres for tiden, men ikke ved at kollapse. Vi har stadig et rigtig godt job at tilbyde dem, som vil ud og gøre en meningsfuld forskel – både for de indsatte og for alle os andre i samfundet, skriver Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde, i et debatindlæg på Information.dk, hvor han svarer på den kritik, som journalist Casper Fauerholdt fremsatte i kronikken, der er citeret overfor. Thorkild Fogde skriver bl.a.:

”Vi kan ikke møde nutidens kriminelle med fortidens arbejdsmetoder, og selv om vi altid rækker hånden ud til alle, som har brug for hjælp, så kan vi ikke lukke øjnene for, at det ikke længere er spritbilister, løsgængere og slagsbrødre fra værtshusene, som fylder mest i fængslerne.

Derfor har vi med afsæt i vores nye flerårsaftale 2018-21 indledt et større arbejde med at forbedre og forstærke vores sikkerhedsorganisation. Vi er nødt til at kende de indsatte bedre, hvis vi skal bruge vores kræfter rigtigt, og vi er nødt til at give vores personale trygge og sikre rammer, hvis de skal have mulighed for at nå ind til de indsatte og påvirke dem.”

Læs hele debatindlægget på Information.dk