Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kreativ hilsen til indsatte kvinder

56 indsatte kvinder i Vestre og Jyderup Fængsel har midt i den ekstra belastende Covid19-tid modtaget en gave fra Café Exits Kvindeklub.

Gensynsglæden er stor, da 10 frivillige fra Kvindeklubben samles for første gang, siden alt blev lukket ned. Anledningen er, at Vestre Fængsel og Jyderup Fængsel har givet grønt lys for, at de indsatte kvinder må få en pakke hver. Som en lille hilsen, nu hvor de ikke har haft mulighed for at deltage i de kreative aktiviteter, som Kvindeklubben ellers har tilbudt inde i fængslerne.

”Jeg har haft det så svært med, at vi ikke kunne give kvinderne det lille frirum, de har sat så stor pris på, når vi er kommet ind til dem. Vi plejer at hygge os med at lave fx smykker, decoupage på fotorammer, hjertekort til Valentine osv. Og snakke hen over kaffen og lækre kager. De skal vide, at de ikke er glemt,” fortæller Maria Hellstrøm, som var med til at starte Kvindeklubben for ti år siden.

DIY-armbånd og chokolade i poser

I løbet af 3-4 timer bliver der kreeret fine kort af håndlavet papir til hver af kvinderne.

”Jeg synes, vi skal skrive ´Kære du, – det ville jeg selv kunne lide,” foreslår Kirsten Gravesen, som har været frivillig længe. ”Vi kan skrive, at vi savner at være sammen med dem, og ser frem til at der bliver lukket op for, at vi må ses igen.”

Gaverne skal kunne tjekkes af betjente i fængslerne, så der pakkes plastikposer på samlebånd. Hver pose indeholder en pose med perler o.l. til at lave armbånd, 10 mandalaer og nogle tusser til at male dem med, en lille pose med chokolade og et håndskrevet kort.

Inde i fængslet står de i 48 timer, inden kvinderne modtager gaven.

• Se flere billeder på Facebook.