Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Konference om kirkelig resocialisering af tidligere indsatte

 

Et halvt hundrede mennesker deltog fredag den 20. maj i en konference om kirkelig resocialisering af tidligere indsatte. Konferencen blev holdt i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) i København og var arrangeret af FUV og Café Exit.

Ved konferencen præsenterede arrangørerne resultatet af det projekt, de har samarbejdet om siden sommeren 2015. I rapporten, “Uden for murene”, beskrives erfaringer fra forskellige initiativer med kirkelig resocialisering i England, Holland og Sverige, og den indeholder fem forslag til, hvordan erfaringerne fra disse projekter kan implementeres i en dansk sammenhæng. Disse anbefalinger blev diskuteret og kommenteret blandt deltagerne, og i den kommende tid skal der samles op på drøftelserne på konferencen.

Inden præsentationen af rapporten holdt Dr. Ruth Armstrong, Institute of Criminology, University of Cambridge, et oplæg, hvor hun med fokus på begrebet “tillid” (trust) fortalte om erfaringer fra projekter med resocialisering i England. Efter hendes oplæg var der respons fra tidligere leder af Kirkens Korshær, Bjarne Lenau Henriksen, professor emeritus Flemming Balvig, og Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.

• Hent rapporten Uden for murene