Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kommuner efterlyser tusindvis af lægdommere - måske noget for dig?

Kommunerne skal finde tusindvis af nye lægdommere i den kommende tid. De skal være domsmænd og nævninge ved byretter og landsretter, skriver DR Nyheder. I Varde skal der udpeges ekstra mange. Her skal kommunen finde 217 personer, der skal hjælpe til med, at retfærdigheden kan ske fyldest. Og det er en stor opgave, fortæller Gitte Kiel, der er sekretær ved borgmesterkontoret i Varde. De 217 almindelige mennesker skal nemlig repræsentere alle i kommunen i forhold til alder, køn, etnisk herkomst og erhverv.

”Vi har brug for stort set alle, der søger. Det er typisk folk over 40 år, der søger, så vi har rigtig meget brug for, at unge under 40 år også melder sig. Derudover har vi udfordringer med at få danskere med anden etnisk herkomst end dansk til at søge,” siger Line Berner (V), der er formand for Grundliste-udvalget i Varde Kommune, som skal finde lægdommerne.

Ringsted Kommune har taget alternative metoder i brug, når de skal lokke unge kræfter til at deltage i retssamfundet, skriver DR Nyheder. Der er for få under 30 år, der melder sig. Derfor skulle tre unge i går undervise studerende via rollespil på ZBC og VUC i Ringsted i, hvad det vil sige at være lægdommer.

Læs hele artiklen på DR Nyheder

Relateret artikel:

Rollespil skal inspirere unge til at melde sig som lægdommere, DR Nyheder, 23-01-2019