Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kommentar til bandepakken: Papes ”jernnæve” rammer ikke elefanten i rummet

Justitsminister Søren Pape Poulsens (K) nye bandepakke går uden om det største problem ved banderekrutteringen, nemlig de dårlige folkeskoler i udsatte boligområder, vurderer sociologen Aydin Soei, der er forfatter til flere bøger om kriminalitetstruede unge, skriver Information.dk.

Da Søren Pape Poulsen fredag præsenterede den politiske aftale om en bandepakke III, kaldte han den for “en jernnæve mod rockerbandekriminaliteten”. Men spørgsmålet er, hvem der egentlig bliver ramt af denne ”jernnæve”, siger sociologen og forfatteren Aydin Soei. Han vurderer, at bandepakke III ikke rammer dem, der bestemmer.

Dertil kommer det, som Aydin Soei kalder ”den store elefant i lokalet”, når det drejer sig om tilgang til banderne:

”Vi taber ekstremt mange drenge, der slutter folkeskolen uden at have læsefærdigheder, så de kan forstå indholdet af en almindelig avis. Blandt tosprogede elever er det næsten en tredjedel,” siger han. Et tilsvarende billede kan ses i Sverige.

”Danmark og Sverige er da også i en kategori for sig selv, når det drejer sig om antallet af bandemedlemmer og unge, der potentielt set kan blive radikaliseret. Men det er jo et langt mere komplekst problem at gøre noget ved end at lave udvidede zoneforbud og lukke rockerborge,” siger Aydin Soei til Information.dk.