Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Højesterets præsident går i rette med Papes minimumsstraffe

For Thomas Rørdam, Højesterets nye præsident, er det problematisk, når et flertal i Folketinget dikterer minimumsstraffe og udvider strafferammer, skriver Berlingske.

”De sager, der kommer for domstolene, har forskellige grader af grovhed. Med minimumsstraffe fratager man domstolene muligheden for at vurdere, om der i de konkrete sager er særlige omstændigheder, der gør, at det bliver uforholdsmæssigt strengt at anvende minimumsstraffen,” siger højesteretspræsidenten i et interview med Berlingske.

Thomas Rørdam mener, at en anden ulempe ved minimumsstraffe er, at ”de har en tendens til, at stort set alle får samme straf, fordi man er kommet så højt op rent strafmæssigt.”

”Så selv om noget kriminalitet i virkeligheden er meget grovere end anden kriminalitet, så klumper straffene sig sammen om eksempelvis to års fængsel for ulovlig besiddelse af skydevåben. Dermed får man ikke den nuancering, man gerne skulle have af hensyn til grovheden af de enkelte tilfælde,” siger Thomas Rørdam med reference til justitsministerens lovforslag om at hæve minimumsstraffen for ulovlig våbenbesiddelse fra et til to år.