Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Indsat: ”Jeg var nok død, hvis jeg ikke var kommet i fængsel”

”Nørre Snede Fængsel har et bevægelsesprojekt, som virkelig rykker. Og det er ikke bare noget, som de ansatte påstår. Dennis på 46 år er overbevist om, at projektet har reddet hans liv,” skriver Fængselsforbundets blad.

Nørre Snede har i en årrække haft et projekt, hvor kost og hård fysisk træning er blevet en kæmpe succes for stærkt udadreagerende indsatte.

”Det er vigtigt, at vi fortsat har kontakt med de indsatte. Det nytter ikke noget, at vi bare låser de indsatte inde. Hvis vi skal rykke på de indsatte – bliver vi nødt til at rykke på vores relationer med de indsatte,” siger fængselsbetjent Christopher Gardner, der står for projektet sammen med kollegaen Bettina Daugaard.

Det er netop det, fængslet forsøger at gøre for ti indsatte, som hver morgen mødes til en kop kaffe, inden de går i gang med hård træning i form af spinning, boksetræning, boldspil og så videre.

Målet er at skabe et sammenhold, der gør det muligt for den enkelte at bryde negative mønstre og sætte en positiv udvikling i gang. Det har fængslet foreløbig gjort for 50 indsatte.

En af de indsatte er 46-årige Dennis, som netop er trådt ned fra spinningcyklen.

”Jeg er blevet meget mere positiv indstillet. Jeg var nede i et hul, da jeg kom. Jeg tror, at hvis jeg ikke var kommet i fængsel, var jeg nok død. Det er helt klart Motus, som har fået mig tilbage på sporet,” siger Dennis til Fængselsforbundets blad. Han har, siden han var 16 år været i en eller anden form for misbrug, og afsoner i øjeblikket en dom på ti år.