Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Café Exit om færre prøveløsladelser: ”Livet rammer som en spade i ansigtet”

Prøveløsladelser kan være med til at indsatte ikke begår ny kriminalitet, mener Café Exit, der hjælper folk med at begynde på en frisk efter et fængselsophold, skriver DR Nyheder i en artikel, hvor der følges op på nyheden om, at flere indsatte får afslag på prøveløsladelse. DR Nyheder skriver videre:

Når indsatte og tidligere indsatte kommer ind hos Café Exit på Saxogade på Vesterbro i København, er det ikke vanskeligt at mærke, om de frivillige i organisationen har at gøre med en person, der har afsonet hele sin straf i et fængsel, eller om det er en, der er prøveløsladt.

Humøret og desperationen er anderledes, fortæller Hans-Jørgen Andersen, der er informationsmedarbejder i Café Exit, der hjælper straffede personer til at begynde et liv uden kriminalitet.

”Det er meget nemmere, når du er blevet prøveløsladt, end når du har siddet fuld tid, for så føler du virkelig, at samfundet og livet rammer dig som en spade i ansigtet. Udslusningen, der ender med en prøveløsladelse, er guld værd, fordi man kan få en del af de basale ting på plads, der skal til for at begynde et nyt liv,” siger han.

Derfor er han ærgerlig over, at nye tal fra Kriminalforsorgen viser, at 35 procent af de indsatte, der ansøgte om at blive prøveløsladt efter at have siddet to tredjedele af deres straf, fik afslag i 2017 – det højeste tal nogensinde.

”Der er jo ikke nogen, der elsker kriminelle, men der er rigtig mange gode grunde til at hjælpe dem, fordi de ellers forårsager endnu større problemer end tidligere,” mener Hans-Jørgen Andersen.