Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Grønlændere vil blive i dansk fængsel

Grønland får i 2019 en lukket anstalt i Nuuk, så ingen dømte skal afsone i Danmark. Kun fem ud af 27 grønlandske indsatte i Herstedvester Fængsel ønsker at blive flyttet hjem for at afsone den sidste del af deres straf, skriver Politiken.dk.

De øvrige indsatte foretrækker foreløbig at blive i Danmark, oplyser Thomas Fredhøj, chef for fuldbyrdelse og sikkerhed i kriminalforsorgen i Grønland.

Det var Den Grønlandske Retsvæsenskommission, der i 2003 konkluderede, at Grønland burde have sin egen lukkede anstalt. Formand for kommissionen var tidligere højesteretsdommer Per Walsøe. Han forstår godt, at de indsatte tøver. Især de, der stammer fra byer og bygder langt fra Nuuk.

”Grønland er et stort land, og hvilken glæde har man af at sidde i Nuuk, hvis ens familie bor i Upernavik eller Taasiilaq,” siger Per Walsøe.

Ifølge kriminalforsorgen i Grønland er der – ud over de store afstande – nogle, som siger nej, fordi de har mistet kontakten med familien i Grønland.

 

Læs mere