Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ekstremistisk indhold på fire Playstations udløser totalt internetforbud i fængsler

Af sikkerhedsmæssige årsager har Kriminalforsorgen lukket det netværk, som indsatte i lukkede fængsler har haft adgang til. Det betyder bl.a., at man i over to måneder har forhindret indsatte i at modtage fjernundervisning via internettet. Indsatte er desuden blevet forhindret i at deltage i eksamen, skriver Jyllands-Posten.

Det sker, fordi Kriminalforsorgen har vurderet, at indsatte i lukkede fængsler og arrester ikke skal have lov at benytte det såkaldte SK-net, som er et sikret netværk, der benyttes på Kriminalforsorgens lukkede institutioner. Vurderingen, som blev effektueret i april, kommer, efter at der blev fundet ekstremistisk materiale på fire Playstation-konsoller i det lukkede fængsel i Nyborg.

De fire Playstations havde ikke adgang til internettet, og Kriminalforsorgen vurderer selv, at materialet er kommet ind via USB-nøgler. Alligevel har man nu totalt lukket for SK-nettet.

Sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Lars Rau Brysting siger, at Kriminalforsorgen i længere tid har haft overvejelser om SK-nettet. Det er et ældre system, og fundet på de fire Playstations har ”aktualiseret” overvejelserne. Derfor lukningen af netværket.

Kriminalforsorgen ved endnu ikke, hvornår de indsatte igen kan få adgang til internet og fjernundervisning, eller hvornår de indsatte kan få afviklet deres eksaminer. Faktisk er det ikke sikkert, at SK-nettet overhovedet bliver åbnet igen, oplyser Lars Rau Brysting.

 

Læs mere