Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængselsforbund: Lukning af net i fængsler tager overhånd

Det nytter ikke noget at skære alle over én kam og kappe internettet i lukkede fængsler konsekvent. Sådan lyder det fra Kim Østerbye, der er formand for Fængselsforbundet. Det fremgår af en Ritzau-artikel, der bringes på Politiken.dk.

Udmeldingen kommer på baggrund af en artikel i Jyllands-Posten om, at Kriminalforsorgen har lukket for det såkaldte SK-netværk, som fanger i lukkede fængsler har haft adgang til. (Læs mere her.)

”Jeg kan godt forstå, at man i april lukker og inddrager alt, hvad der er af mulige sikkerhedshuller i den sammenhæng,” siger Kim Østerbye til Ritzau.

Men han mener, at det begynder at tage overhånd, når man vælger at lukke konsekvent.

”Man laver ingen faglig vurdering af, om der er fanger, der rent faktisk godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt og derfor godt kan have adgang til Playstations og SK-net,” siger han.

”Vi har med mennesker at gøre. Ud over at frihedsberøve dem så er vores opgave også at forsøge at gøre dem til bedre mennesker. I det omfang vi bare strammer mere og lader dem sidde længere i cellen uden mulighed for beskæftigelse og uddannelse, som vi er på vej mod, tror jeg, at vi alle taber,” siger Kim Østerbye.