Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fangekoret synger i dobbelt forstand "Indefra"

(Foto: Bent Dahl Jensen)

Fangekoret synger i dobbelt forstand "Indefra"

Fangekoret synger i mere end en forstand “Indefra” på korets nye cd, der blev præsenteret ved et release-arrangement i kirken i Vridsløselille Statsfængsel fredag den 25. november 2011. Sangene er skrevet af korets medlemmer, og de handler både om livet inden for murene og om deres tanker og de kampe, de oplever i deres indre.

En af korets gode venner, Ulla, udtrykte det på denne måde: “I er tættere på urmennesket, end mange uden for murene er. I er jer selv – åbne og oprigtige.”

En af de oprigtige sange er et digt, der er skrevet af Brian Bo Larsen. Han kalder det “Mit væltede liv”, og han fortæller her om at vokse op i et alkoholiseret hjem med en voldelig far og en mor, der flere gange røg på krisecenter. Han stjal som seksårig, begik det første væbnede røveri som 13-årig, fik den første fængselsdom som 15-årig og har nu siddet 19 år bag tremmer – og med 20 flugtforsøg bag sig, da han ikke bryder sig om at sidde inde.

Han fortæller også om kampen i hans indre – mellem det gode og det onde. “Og jeg beder Gud om, at det gode må vinde; lad det gode blive stærkere.” Sammen med håbet lurer også usikkerheden: “Jeg vil kæmpe for en god fremtid, men om det lykkes, tør jeg ikke sige. Jeg ved, at mor har tændt alt lyset i mig, og nu vil passe på flammen. Jeg beder Gud om tilgivelse og, at han må passe på os alle – og siger tak og amen.”

 

11 nye sange med Fangekoret – og to i bonus
“Indefra” indeholder 11 nye sange, der er skrevet af Fangekorets medlemmer – og korets leder, organist Louise Adrian har skrevet musik til de fleste sange. Desuden har produceren, Ann Falden, også bidraget med musikken til “Sket er sket” sammen med Henrik West.

Jesper Jørgensen har skrevet både tekst og musik til “De andres liv”, og Lasse Pilegaard har skrevet sang og musik til “Jeg tog med, hvis jeg ku”. Det er et af to numre, der er med som bonus på cd’en. Den anden er “En grimasse, der kan passe”. De er begge udgivet tidligere til børn af indsatte.

Overskuddet fra den nye cd går ligesom overskuddet fra korets tidligere indspilninger til Børns Vilkår. Indtil videre har koret doneret 130.000 kroner til organisationen.
• Læs mere om Fangekoret
• Lyt til sangen “Ikke retur” fra den nye cd på YouTube