Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fængslende udstilling på Københavns Rådhus

Fængslende udstilling på Københavns Rådhus

Jeg er helt med på, at overskriften kan virke søgt. Men der er noget fængslende ved udstillingen i hallen på Københavns Rådhus af et stort antal malerier, der er malet af indsatte i københavnske fængsler. Udstillingen er arrangeret af kulturkoordinator i Exit,  Pi Rasmussen, der står for Export Kunst, som er en del af Exits kulturarbejde.

Export Kunst har tidligere udstillet på biblioteker, caféer mv. Men udstillingen på Rådhuset overgår de tidligere udstillinger på alle måder. Aldrig har Export Kunst udstillet så mange billeder i et så stort rum.

Udstillingen er arrangeret flot i en række søjlearrangementer, så rummet fyldes ud – og samtidig er der god plads til at bevæge sig rundt. Hvert søjlearrangement har et bestemt tema: Fantasiens verden, Himmelrummet, Kroppen, Figurativt, Abstrakte tanker, Landskaber mv. Temaet ledsages af en tekst, der kort fortæller om, hvilke tanker indsatte gør sig, når de sidder i cellen med pensel og farver for at udtrykke sig kreativt på et lærred.

Udstillingen gør sig godt i Rådhushallen. Der er god tid og plads til, at man kan dvæle ved de enkelte billeder – og rummet løfter billederne.

Udstillingen på Københavns Rådhus åbnede den 3. september og slutter den 14. september. Der er åbent mandag-fredag kl. 7.45-17.00 og lørdag kl. 9-13.