Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Koncert med tysk operasanger og Fangekoret

Christoph von Weitzel og Fangekoret sang bl.a. John Denvers "Perhaps Love" i deres fælles program. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Koncert med tysk operasanger og Fangekoret

Kultureftermiddagen i København den 30. august 2012 afsluttes med en koncert, hvor den tyske baryton Christoph von Weitzel optræder sammen med Fangekoret og akkompagneret af Arne Berg på flygel. Koncerten holdes kl.18.30 i Apostelkirken. Det er første gang, de optræder sammen – og første gang Fangekoret kaster sig ud i operagenren.

Christoph von Weitzel begyndte sin operakarriere i 1990 som Guglielmo i Mozarts “Cosi fan tutte” i en opsætning i Frankfurt. Kritikerne var hurtig til at rose hans barytonstemme, hans charmerende ungdommelige måde at synge og optræde på.

Oprindeligt havde han ønsket at studere klassisk guitar. Men efterhånden som hans stemme begyndte at tiltrække sig opmærksomhed, tog beslutningen om at blive en sanger gradvist form i hans sind.

Siden 1994 har Christoph von Weitzel været medlem af Salzburger Landestheater, og han har haft engagementer på operahuse i Frankfurt, Nürnberg og flere andre steder. Desuden har han sunget ved operaopførelser og festivaler i Østrig, Italien, Storbritannien, Tjekkiet, Danmark, Polen og New Zealand.

Christoph von Weitzel har sunget både grevens og Figaros parti i “Figaros bryllup”, Sharpless i “Madame Butterfly”, Escamillo i “Carmen”, faderen i “Hans og Grete”, Scarpia i ”Tosca“, Wolfram i ”Tannhäuser” og mange andre kendte operapartier. Hans koncertprogram omfatter europæisk musik fra fire århundreder – begyndende med værker af renæssancen, over Bachs oratorier og værker fra den klassiske og romantiske periode til nulevende komponister.

Christoph von Weitzel har også indspillet cd’er og medvirket i radio og tv i Tyskland.

I Tyskland er Christoph von Weitzel manden bag et hjemløseprojekt, “Oper für Obdach – Winterreise-Lieder werden Zur Großen Oper”, der har gjort ham kendt uden for musikkens verden.  Tidligere tyske forbundskansler Helmut Schmidt er protektor for projektet.

Kultureftermiddagen begynder som sædvanligt kl. 16.30 i Apostelkirkens menighedssal, Saxogade 13 (over gården) med sang og musik, samvær og fælles spisning på programmet.
Link til Christoph Weitzels hjemmeside