Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængselspræster: Fængselsbetjente medvirker til forråelse

“Mange fængselsbetjente gør et godt stykke arbejde, men andre er med dårlig og til tider brutal opførsel over for indsatte med til at skabe et voldeligt og råt klima i de danske fængsler, mener netop afgåede fængselspræster. Fængselsforbundet afviser kritikken,” skriver Information.dk.

”Fængselsbetjente er medvirkende til, at konflikter og vold er stigende i de danske fængsler. Sådan lyder det fra den nyligt afgåede fængselspræst Steen Andreassen, der mener, at man kun kommer fængslernes negative voldsspiral til livs, hvis man skrider ind over for de fængselsbetjente, der ikke respekterer fangerne,” skriver avisen videre.

Steen Andreassen, som indtil november var fængselspræst i Nørre Snede Fængsel, uddyber sin kritik i en kronik i Information med overskriften: ”Stærkt negativt styrende fængselsbetjente ægger til vold i fængslerne”. Han understreger videre i artiklen, at mange fængselsbetjente yder en prisværdig indsats. Men en gruppe af de ansatte gør samtidig, hvad han kategoriserer som ”det diametralt modsatte”.

Steen Andreassen bakkes op af blandt andet fængselspræst Anita Fabricius, som i denne uge afsluttede fire års tjeneste i Aarhus Arresthus. Hun er af den opfattelse, at de fængselsbetjente, der behandler de indsatte dårligst, ofte også er de betjente, som de indsatte helst vil overfalde.

I Fængselsforbundet kan man ikke genkende det billede, som de tidligere fængselspræster maler.

”Generelt er de danske fængselsbetjente gode til at arbejde med de ressourcer, de har, til at håndtere det klientel, vi har siddende. Men det er klart, at klientellet er blevet hårdere og mere råt. I og med at vi differentierer de indsatte, så nogle af dem kommer til at sidde på afdelinger, der har et mere strengt regime end andre, så er der risiko for, at betjente, der arbejder på de afdelinger, også kan blive udsat for kritik,” siger forbundssekretær René Larsen til Information.dk – og tilføjer: ”Jeg kan dog ikke afvise, at der er enkelte brodne kar, og hvis det er tilfældet, så skal de enkelte ledelser håndtere de problemer.”