Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængselspræst vil ikke bytte sit job for noget

“Jeg har pligt til at hjælpe indsatte med at forme et liv uden kriminalitet. Man kan sige, at de billedligt skal lede efter lyset,” siger Jesper Birkler, der er fængselspræst i Enner Mark Fængsel ved Horsens, i en artikel på Kriminalforsorgens hjemmeside.

Han færdes blandt fængselsbetjente og indsatte, der forsøger at få en hverdag til at hænge sammen til bedst glæde for alle. Det er langt fra det embede, han i 2011 forlod ved Vor Frue kirke i Aarhus. Men det giver mening for ham, og han vil ikke bytte det for noget.

“Det er bestemt ikke en dans på roser, for det kan være en barsk hverdag i et barskt miljø. Men det er udfordrende, og jeg kan ikke komme i tanke om noget, der kunne være bedre for mig,” siger han.

Selvom Jesper er glad for sit job i fængslet, kan han nogle gange savne konfirmanderne. Derfor er han ofte på besøg ved kollegaer for at fortælle deres konfirmander om livet i fængsel.