Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dobbelt så mange mistede livet i bande- og rockermiljøet i 2020 end året før

Konflikterne i rocker- og bandemiljøet kostede sidste år 16 mennesker livet. Det er dobbelt så mange som året før, skriver DR Nyheder. Det viser en rapport, som Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet har offentliggjort.

Oveni de mange dræbte blev 49 personer såret under de talrige opgør i bander og rockergrupper som Loyal To Familia, der er blevet forbudt, Brothas, Brabrandgruppen, Bandidos, NNV-gruppen og Gremium MC. I 2019 blev 37 personer såret ved opgør blandt bander og rockergrupper. De voldelige episoder skyldes ifølge rapporten blandt andet gruppernes ønske om ekspansion. Men også “eksisterende og nye modsætningsforhold” er ifølge rapporten årsag til den brutale optræden.

Frem til den 4. januar 2021 havde politiet registreret 1.233 personer som tilknyttet en rocker- eller bandegruppering. Disse personer blev i 2020 sigtet 3.446 gange for overtrædelser af straffeloven, lov om euforiserende stoffer eller våbenloven.

Læs hele artiklen på DR Nyheder

Hent rapporten ”Rocker- og bandesituationen i Danmark. Nøgletal for 2020”