Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Flere partier vil afskære rockere og bandemedlemmer fra prøveløsladelse

“Medlemmer af bander og rockergrupper skal afskæres muligheden for prøveløsladelse, når de sendes i fængsel, mener Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. På forhånd er der politisk flertal for forslaget, da Liberal Alliance bakker op,” skriver Berlingske.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil benytte de kommende forhandlinger om en rocker- og bandepakke til at afskære rockere og bandemedlemmer fra at kunne prøveløslades.

”I dag er det kutyme, at kriminelle prøveløslades, når de har afsonet to tredjedel af den idømte straf, men for registrerede medlemmer af bander og rockergrupper skal en dom på eksempelvis fem års ubetinget fængsel være lig med fem år bag tremmer, hvis det står til Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Begge partier har netop adgangen til prøveløsladelse – eller manglen på samme – som et central punkt på dagsordenen, når de på fredag efter planen indleder forhandlingerne hos justitsminister Søren Pape Poulsen (K),” skriver Berlingske.

 

Justitsministeren vil også stramme regler for prøveløsladelser

Debatten om prøveløsladelser kører i flere medier:

”Det skal være slut med prøveløsladelser, afsoningen skal i højere grad ske i isolation, og straffene for overtrædelse af våbenloven skal skærpes. Sådan lyder nogle af de tiltag, justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil indarbejde i en ny rocker- og bandepakke efter et blodigt år med konflikt i den kriminelle underverden og skyderi i gaderne,” skriver Jyllands-Posten.

Avisen citerede Søren Pape Poulsen for følgende: ”Er man registreret rocker- eller bandemedlem, er der ingen prøveløsladelse. Billetten til prøveløsladelse er, at man er en del af et exit-program.” Ifølge Jyllands-Posten vil han gå længere end forgængeren, Søren Pind (V).

 

Forslag kritiseres af juraprofessor

“Et slag i luften”. Sådan karakteriserer juraprofessor og ekspert i strafferet Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet et politisk forslag om at fjerne muligheden for prøveløsladelse for rockere og bandemedlemmer.

Lars Bo Langsted understreger, at prøveløsladelse er en gulerod for indsatte og samtidig tjener et klart formål for myndighederne, skriver Information.dk.

”Når de prøveløslades, har man typisk snor i dem længere, end deres fængselsstraf er, fordi man har prøvetiden oveni. Hvis folk sidder tiden ud, bliver de lukket ud, og så har man ikke nogen kontrol med, hvad de går og laver,” siger Lars Bo Langsted.