Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Børn skal spille spil med far i fængslet

Danske forskere udvikler spil, som skal være med til at styrke forholdet mellem barn og far, når far er i fængsel.

”Nyt brætspil skal gøre livet lettere for de 4.500 danske børn, der i dag har en forælder i fængsel,” skriver TrygFonden om et nyt projekt, der støttes af TrygFonden.

Ofte føler børn af fængslede forældre sig isolerede og har eksempelvis svært ved at danne sociale relationer eller koncentrere sig i skolen, fordi de konstant kæmper med det psykiske pres, som forælderens fængsling har bragt dem i.

Det nye danske forskningsprojekt prøver at hjælpe disse børn ved at udvikle spil, som skal hjælpe børnene med at danne stærkere relationer til den fængslede forælder, øge børnenes generelle trivsel og til sidst, men ikke mindst, holde dem fra at følge i deres forælders fodspor senere i livet, skriver TrygFonden om projektet, der hedder ”Social Games Against Crime”.

“Mange gange sidder en forælder, oftest en far, i fængsel i 10 til 12 år, og hvis et barn skal have muligheden for at have et forhold til denne far, er der nødt til at være nogle tilbud, som hjælper både far og barn med at kommunikere, så faren kan være en del af barnets liv, og barnet kan have en relation til sin far på trods af de korte samværstimer. Her kan forskellige spil gå ind at hjælpe med at løsne kommunikationen mellem far og barn, så de hver især får et indblik i den andens verden og får afmystificeret nogle af de forestillinger, som de hver især kan rende rundt med,” forklarer lektor Thomas Markussen fra Institut for Kommunikation og Design på Syddansk Universitet.