Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Der blev anmeldt markant flere voldtægter i 2020 end året før

Nye tal fra politiet viser, at der siden indførelsen af en ny samtykkelovgivning i begyndelsen af året er sket en betydelig stigning i antallet af anmeldelser og sigtelser for voldtægt, skriver Justitsministeriet.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der efter knap et år med den nye samtykkelovgivning er sket en stigning i både antallet af anmeldelser og sigtelser for voldtægt. I 2020 var der samlet set 1.392 anmeldelser og 1.078 sigtelser for voldtægt. I perioden 1. januar til den 23. november 2021 er der allerede foretaget flere anmeldelser og rejst flere sigtelser end i 2020, idet politiet har registreret 1.720 anmeldelser og rejst 1.315 sigtelser for voldtægt. (Tallene er forbundet med en vis usikkerhed, da tallene er baseret på tal fra politiets sagsstyringssystem, POLSAS, der ikke er et egentligt statistiksystem – og tallene ikke er endelige.)

Link til pressemeddelelse fra Justitsministeriet

Links til andre artikler om emnet:

Festerne har været færre. Men imens er antallet af voldtægtsanmeldelser steget dramatisk, Politiken.dk, 06-12-2021 (betalingsartikel)

På politistationen i Bellahøj kommer flere ind, som har tænkt: Ej, det var sgu ikke i orden, det, der skete dengang, Politiken.dk, 07-12-2021 (betalingsartikel)

Markant flere har anmeldt voldtægter i første år med den nye samtykkelov, Altinget.dk, 07-12-2021