Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Den fængslende smag af flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet, skriver Fængselsforbundets netavis, der har besøgt ismejeriet.

Der er gang i den på førstesalen i Nyborg Fængsels ismejeri. En indsat koger danske jordbær og sukker sammen til marmelade, en anden er i gang med at hælde en blanding af ren fløde og vanilje i ismaskinen, mens en tredje gør klar til formiddagens smagsprøvning.

Tom Kirkeby Rasmussen har svært at skjule sin begejstring. Han er uddannet kok, værkmester og en af idémændene bag ismejeriet.

”Det er jo det tætteste, man kommer på himlen i Kriminalforsorgen. Her er det legalt at spise is og marmelade hele dagen – vi skal jo kvalitets-kontrollere produkterne,” siger han.

Der er også en lang venteliste for at få en plads på det syv-mands store arbejdshold. Tom Kirkeby Rasmussen mener, at den gode arbejdsmoral handler om, at de indsatte har ejerskab over produkterne.

De er med hele vejen: Fra produktudvikling, vareindkøb, regnskab og til slutningen af processen, hvor de klistrer labels på produkterne.

Ideen til projektet kommer også fra indsatte. Assad Assad er en af idémagerne bag det eneste ismejeri i Danmark, der ligger i et fængsel. Han er stolt af projektet og ved også præcis, hvad han skal, når han kommer ud til efteråret: Åbne sit eget ismejeri, skriver Fængselsforbundets netavis.