Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Næsten halvdelen af alle indsatte i fængslerne har ikke-dansk baggrund

Et markant stigende antal indsatte i landets fængsler og arresthuse er indvandrere, efterkommere eller udlændinge uden tilknytning til Danmark. I Københavns Fængsler er etniske danskere i mindretal, viser nye tal. Dårligt dansk og manglende respekt for fængslets personale skaber spændinger, skriver Kristeligt Dagblad.

56,5 procent af de fængsels-indsatte var i 2017 af dansk oprindelse, og 43,5 procent havde udenlandsk baggrund. Somalierne og irakerne er to af de største minoritetsgrupper i landets fængsler og arresthuse.

Den store andel indvandrere, efterkommere og udlændinge bag lås og slå skyldes blandt andet, at mange etniske danskere får mildere domme end personer med udenlandsk baggrund og derfor afsoner med fodlænke, og at andelen af indsatte med udenlandsk herkomst er steget med mere end 40 procent siden 2005, skriver Kristeligt Dagblad.

”Det er desværre en udvikling, der ikke har haft den store opmærksomhed. For det giver nogle særlige udfordringer i forhold til sprogbarrierer, der betyder, at det er svært at tale konflikter ned. Samtidig kommer nogle indvandrere og efterkommere i fængsler fra miljøer, hvor respekten for myndigheder ligger på et meget lille sted,” siger René Larsen, forbundssekretær i Fængselsforbundet, til Kristeligt Dagblad.