Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

(Fotos fra Pixabay)

Café Exit søger nye frivillige til opstart af gruppeforløb i Søbysøgård og Nyborg Fængsel

Meld dig som frivillig og hjælp indsatte til at stå stærkere efter endt afsoning!

Har du lyst til sammen med andre frivillige at være med i et fællesskab, der er positivt, meningsfuldt og som giver indsatte et positivt input og et rum for fælles refleksion? Hvis ja, så vil vi invitere dig til at være med i et gruppeforløb i et fængsel, en eftermiddag to gange om måneden. Forløbet vil rumme samtaler og aktiviteter, og du vil i gruppen mødes ligeværdigt med frivillige såvel som indsatte, på tværs af forskelligheder og livshistorier.

Som frivillig i en samtalegruppe giver du indsatte mulighed for at tale med og spejle sig i mennesker, der lever et kriminalitetsfrit liv, og opleve, at der er mennesker fra civilsamfundet, der vil give dem en chance til, når de bliver løsladt. Du vil være med til at nedbryde dels den stigma, som de lægger på sig selv, og den stigma, som de oplever at blive mødt med, når de vender tilbage til samfundet.

Vi leder efter frivillige, der ønsker at være med til at skabe et reflekterende og meningsfuldt rum, uden fordømmelse, og som tør at tale om alt fra værdier, magt- og magtesløshed til at turde at lave åndedrætsøvelser sammen med de indsatte. I Café Exit har vi en masse idéer til, hvad I kan lave – men vi ønsker, at I i grupperne selv skal være med til at forme jeres gruppeforløb, så det passer til de indsattes behov og ønsker om læring.

Cafe Exit er en kirkelig social organisation, som arbejder med at hjælpe indsatte og tidligere indsatte med at finde fodfæste i liv og samfund efter endt afsoning. Vi har eksisteret i 17 år og har afdelinger i København, Odense og Aarhus med 14 ansatte og ca. 130 frivillige. Vi har en bred vifte af tilbud til vores brugere fra gældsrådgivning, mentor- og terapiforløb til sociale arrangementer.

Ved frivillighed i Café Exit vil du blive klædt på til det frivillige arbejde med indsatte, og du vil løbende modtage sparring fra en ansat. Vi afholder introduktionskursus for nye frivillige og tilbyder en skriftlig anbefaling og at være reference på CV’et efter et års engagement som frivillig.

Hvor og hvornår, tidsperiode og transport

  • Søbysøgård Fængsel: Tirsdag i ulige uger kl. 15.15-18.30
  • Nyborg Fængsel: Onsdag i lige uger kl. 15.15-18.30
  • Tidsperiode: August – december 2024
  • Transport: Alle udgifter til transport til og fra fængsler bliver godtgjort. Vi arrangerer samkørsel, hvor det er muligt, og hvis du ikke selv har bil.

Jeg er interesseret, hvad gør jeg?

Kontakt vores projektleder Hanna Skovgaard fra Café Exit i Odense – på e-mail has@cafeexit.dk eller telefon 26 46 94 06. Der afholdes løbende samtaler med interesserede.

Vi glæder os til at høre fra dig!