Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Café Exit hædret med Kafkatten

Ved Café Exits åbningsreception den 2. april 2008 overrakte Linda Kjær Minke fra Dansk Retspolitisk Forening foreningens hæderspris, Kafkatten, til Café Exit.

kafkatten-skulptur-300-dpiVed overrækkelsen sagde Linda Kjær Minke:

Dansk Retspolitisk Forening giver i år sin hæderspris Kafkatten til Café Exit. Det er Fangekoret, præster fra Vestre Fængsel og Apostelkirken, der er gået sammen og har fået den geniale ide at åbne en café på Vesterbro for tidligere og nuværende fanger.

Det er genialt, for på Café Exit kan indsatte på udgang mødes i rare omgivelser med ex-indsatte og andre og få sig nye netværk. Samtidig kan de få hjælp af frivillige til at søge job, kontakte myndigheder og andet, der kan volde meget bøvl at sidde med alene. De kan tale med en socialrådgiver, præst eller psykolog, hvis de har behov for det.

Det er også lykkedes cafeen at få støtte til det ambitiøse projekt “Fra indsat til ansat”. Det er for indsatte med lange straffe, som allerede under deres afsoning vil forberede sig på at få og fastholde et arbejde, så snart de er færdige med at afsone deres dom. Projektet Café Exit lyder så indlysende rigtigt, at vi i Retspolitisk Forening undrer os over, at det først kommer til verden i dag. Men nu er I her, og det er jo det vigtigste!