Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg:

(Foto: Bent Dahl Jensen)

Åbningsreception med Fangekoret

Omkring 200 deltog i den officielle åbning af Café Exit

“Fra indsat til ansat”. Det er titlen på det beskæftigelsesprojekt, som Café Exit søsatte den 1. april med henblik på at hjælpe indsatte og ex-indsatte til job, praktikplads eller lignende, når de er færdige med afsoningen.

Projektet, der støttes af Arbejdsmarkedsstyrelsen, blev præsenteret ved en reception den 2. april. Receptionen var samtidig den officielle åbning af Café Exit, der begyndte at tage form allerede i 2007.

Fangekoret, der sang under ledelse af Louise Adrian, satte et både fesstligt og tankevækkende præg på receptionen med dets sange, som både handler om tilværelsen i fængslet og om håb og tro.

 

10.000 kroner til Børnetelefonen
Fangekorets protektor, skuespiller Lone Hertz, overrakte på korets vegne en check på 10.000 kroner til foreningen Børns Vilkår. Pengene går til Børnetelefonen, hvor børn kan ringe ind og tale med en voksen.
Direktøren for Børns Vilkår, Dorthe Lysgaard, fortalte i sin takketale, at der årligt ringer omkring 10.000 børn til Børnetelefonen. Omkring hver fjerde ringer, fordi vedkommende bliver mobbet. Andre ringer på grund af angst, ensomhed, sorg, seksuelt misbrug eller af andre grunde. Hun takkede for samarbejdet og den økonomiske støtte fra Børns Vilkår.
Fangekoret har i alt doneret 90.000 kroner til Børns Vilkår. Pengene stammer fra salget af Fangekorets cd’er. Fangekorets medlemmer valgte i sin tid at støtte Børnetelefonen, fordi flere af dem tænkte, at de gerne ville have haft den støtte, Børnetelefonen tilbyder, da de var børn.

 

Kafkatten til Exit
Exit fik også en pris ved receptionen – nemlig Dansk Retspolitisk Forenings hæderspris, Kafkatten, for 2008.
Prisen blev overrakt af Linda Kjær Minke, der er medlem af foreningens bestyrelse, og hun sagde i begrundelsen for tildelingen blandt andet, at det arbejde, Exit vil gøre med at hjælpe indsatte og ex-indsatte i job og med at blive reintegreret i samfundet “lyder så indlysende rigtigt, at vi undrer os over, at det først kommer nu”. Læs hele begrundelsen her.

 

“Sangen løfter”
Blandt gæsterne ved receptionen var direktøren for Kriminalforsorgen, William Rentzmann. Han glædede sig Fangekorets sang og engagement.
“At synge løfter op. Det løfter jer op. Det løfter jeres kammerater op, og det løfter hele Kriminalforsorgen op. I gør god reklame, selv om det selvfølgelig ikke er det, der er formålet,” sagde han.
William Rentzmann sagde videre, at der efter hans mening gøres meget godt i Kriminalforsorgen for at hjælpe indsatte tilbage i samfundet. “Men vi kan ikke gøre det, I vil gøre her,” sagde han og ønskede Café Exit tillykke med det nye projekt.