Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Borgmester på besøg i Café Exit

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (tv.) i samtale med organisationschef Peter Dexters (th.) og brugere under besøget i Café Exit. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Borgmester på besøg i Café Exit

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) var fredag (25. august) på besøg hos Café Exit i Saxogade. Her fortalte organisationschef Peter Dexters og flere medarbejdere om foreningens arbejde inden og uden for murene. Og nogle Café Exits brugere, der nu er i gang med at tage uddannelse, fortalte om, hvordan de kom i kontakt med foreningen, og hvad det har betydet for dem i forhold til at komme videre efter løsladelsen – og om deres engagement og interesse for at hjælpe andre indsatte.

Jens-Kristian Lütken fortalte om Københavns Kommunes indsats for at give københavnske afsonere et tilbud om en job- eller uddannelsesplan, som han også har beskrevet i et læserbrev i Information.

Det gav anledning til gode samtaler om straf og afsoning, og hvad der skal til for at få flere ud af kriminalitet. ”Jeg er bl.a. optaget af, hvad der gør vores gader tryggere,” sagde beskæftigelsesborgmesteren, ”og jeg tror, at det, I gør, er noget af det, der gør samfundet tryggere. For jeres arbejde hjælper folk ud af kriminalitet.”

Både Jens-Kristian Lütken og Peter Dexters udtrykte afslutningsvis ønske om at udbygge samarbejdet mellem kommunen og Café Exit.