Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Besøg begrænses – og krav om mundbind ved besøg i fængsler og arrester

Kriminalforsorgen indfører fra den 1. oktober krav om mundbind ved besøg i fængsler og arrester. Samtidig begrænses besøg til nærtstående personer og advokater. Det sker på baggrund af smitteudviklingen i samfundet samt de seneste nationale retningslinjer, skriver Kriminalforsorgen.

Der bliver indført et krav om, at alle besøgende i landets fængsler og arrester skal bære mundbind. Besøgende skal selv medbringe mundbind, og de skal have det på, mens de er på matriklen. Mundbindet skal dog ikke være på i besøgsrummet. I en overgangsperiode vil Kriminalforsorgen kunne udlevere mundbind til de besøgende, der ikke selv har mundbind med.

Samtidig indføres en begrænsning af besøg, så der kun afvikles besøg med de indsattes nærtstående personer, advokater og repræsentanter fra trossamfund.

Kravet om mundbind er gældende indtil videre. Besøgsbegrænsningen er foreløbigt gældende frem til den 18. oktober. Tiltaget kan dog blive forlænget, skriver Kriminalforsorgen.

Læs mere på Kriminalforsorgens hjemmeside