Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ombygningen af Jyderup Fængsel er i gang: Kvindefængsel ventes færdigt inden udgangen af 2021

Ombygningen af Jyderup Fængsel til et rent kvindefængsel er nu skudt i gang. Byggeriet forventes færdigt inden udgangen af 2021, skriver Kriminalforsorgen.

Før ombygningen er der i Jyderup Fængsel et åbent fængsel med 161 pladser til mænd og en lukket afdeling for 23 kvindelige indsatte. Efter ombygningen bliver fængslet et såkaldt ”hybridfængsel” med 143 pladser til kvindelige indsatte fordelt på 40 lukkede pladser, 45 åbne pladser og en arrestafdeling med 58 pladser.

Der bliver opført én helt ny bygning i Jyderup. Den nye bygning skal fungere som en central indgang til fængslet, og den kommer også til at rumme hovedvagten og en besøgslejlighed.

Ombygningen af Jyderup Fængsel til et rent kvindefængsel sker som et led i den nuværende flerårsaftale for kriminalforsorgen, og hele omdannelsen til kvindefængsel ventes færdig inden udgangen af 2021.

Omkring 4 % af de ca. 4.000 indsatte i danske fængsler og arrester er kvinder. De sidder i dag hovedsageligt i Jyderup Fængsel, Vestre Fængsel, Herstedvester Fængsel og Horserød Fængsel, hvor de afsoner på afdelinger, som er adskilt fra de mandlige indsatte.

Læs hele artiklen på Kriminalforsorgens hjemmeside